sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Tyttövauvan kakku

Siskolleni syntyi tässä jokin aika sitten ihana pikku prinsessa ja heti alko taas päässä raksuttaa että jotain pitäisi saada leipoa :) Tämmönen kakku siitä sitten syntyi ja tyytyväinen olin kyllä tulokseen! Pakastemansikat vähän vetisti täytettä, joten jos mahollista, niin käyttäkää tuoreita mansikoita ehdottomasti! Täytteen ohje on otettu Kinuskikissan sivuilta. 



Ainekset

Kakkupohja

6 munaa 
sokeria
vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Kostutus

maitoa

Täyte

3 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 isoa (56 g) Daim-patukkaa
150-200 g suomalaisia mansikoita

Päällyste ja koristelu

valkoista sokerimassaa
vispikermaa
vaaleanpunaista, ruskeaa ja vaaleaa elintarvikeväriä

Ohje

1. Valmista kakkupohja: Riko kananmunat lasiin ja mittaa kahteen toiseen samanlaiseen lasiin samanverran vehnäjauhoja ja sokeria. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot muna-sokerivaahtoon varovasti. 

3. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.

4. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. 

5. Rouhi Daim-patukka ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.

6. Kokoa kakku: Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen väli ja levitä täyte kahteen väliin. Painele täytteeseen mansikoita. Kostuta myös päällimmäinen osa.

7. Koristele kakku: Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa. Kaulitse valkoisesta sokerimassasta pyöreä levy kakun päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursoita se reunoille. Värjää sokerimassaa vaalealla pastavärillä ja muotoile siitä kakun päälle vauva. 














2 kommenttia: