Ainekset
Kakkupohja
6 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Kostutus
maitoa
Täyte
3 dl kuohukermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
2 isoa (56 g) Daim-patukkaa
150-200 g suomalaisia mansikoita
Päällyste ja koristelu
valkoista sokerimassaa
vispikermaa
vaaleanpunaista, ruskeaa ja vaaleaa elintarvikeväriä
Ohje
1. Valmista kakkupohja: Riko kananmunat lasiin ja mittaa kahteen toiseen samanlaiseen lasiin samanverran vehnäjauhoja ja sokeria. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot muna-sokerivaahtoon varovasti.
3. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.
4. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
5. Rouhi Daim-patukka ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
6. Kokoa kakku: Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen väli ja levitä täyte kahteen väliin. Painele täytteeseen mansikoita. Kostuta myös päällimmäinen osa.
7. Koristele kakku: Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa. Kaulitse valkoisesta sokerimassasta pyöreä levy kakun päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursoita se reunoille. Värjää sokerimassaa vaalealla pastavärillä ja muotoile siitä kakun päälle vauva.
On kyllä söpö kakku! :)
VastaaPoistaVoi kiitos :)
Poista