Ainekset
Pohja (tarvitset näitä kaksi!)
5-6munaa
2 dl sokeria
3 dl jauhoja
(joko puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja tai 2dl perunajauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja)
1½ tl leivinjauhetta
Lakritsitäyte
125 g Kick-karkkeja tai -patukoita
1 ½ dl kuohukermaa
1 ¼ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
(¼ dl vaniljakreemijauhetta)
Mansikkatäyte
4 dl marjasosetta (pakaste- tai tuoreista marjoista)
4 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä tai mansikkakermaa
200 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa
4 rkl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta (tai 4 liivatelehteä ja ½ dl vettä)
Koristelu
valkoista, punaista ja sinistä sokerimassaa tai marsipaania
vispikermaa
Ohje
1. Valmista lakritsitäyte: Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. (pssst. Jos haluat täytteeseen lisää salmiakin makua, lisää keittovaiheessa turkinpippurirouhetta!)
2. Kaada se vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Muutama tunti ei riitä, tee kastike mielellään jo edellispäivänä.
3. Vatkaa kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi.
4. Vaahdota myös Flora Vispi. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Vaahdon jämäköittämiseen voi käyttää myös vaniljakreemijauhetta.
5. Valmista levykakkupohja: Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
6. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti.
7. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
8. Levitä pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele pinnalle sokeria. Kumoa paistettu kakkupohja siihen.
9. Kostuta paperia tai keittiöpyyhettä kylmällä vedellä ja painele pohjan päällä olevaa leivinpaperia, näin paperi irtoaa hienosti eikä pohja repeile yhtään.
10. Valmista mansikkatäyte: Soseuta marjat ja vaahdota kerma.
11. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka/tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe.
(Jos käytät liivatetta, toimi näin: laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytteen valmistamisen ajaksi. Kiehauta viimeisenä työvaiheena vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kokoa kakku vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.)
12. Kokoa kakku: Leikkaa kakkupohjat puoleksi. Kokoa kakku kostuttamalla pohjat esimerkiksi maidolla tai sokerivedellä. Laita ensimmäiseen väliin mansikkatäyte ja toiseen väliin lakritsitäyte. Muista kostuttaa myös päällimmäinen kerros!
13. Koristele kakku: Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja levitä sitä kakun päälle. Muotoile sokerimassasta raidat ja tähdet ja asettele ne paikalleen. Levitä vispikermaa myös reunoille.
Ja kappas! Kuinka paljo voikaan saada aikaan tiskiä :D
Tuo kakku oli oikeesti ihan mieletön! En tajua miten sait siitä niin symmetrinen ja siistin, aivan uskomaton tapaus oot :D Ja vaikka mun mahakipu (johtu varmana yllätyksen tuomasta lähes shokkia muistuttavasta tilasta sekä kakun kauneudesta) himmensi vähän syömisen iloa, maistu kakku silti tosi hyvälle! Oisko mitään tehä samanlainen ku tuun takasi? :))
VastaaPoistaterveisin vaativa lukija.
Voi kiitos! Muistan kyllä sun ilmeen ku tulit yläkerrasta alakertaan ja näit että oli tullu vähän lisää vieraita, joten mahakipu ei oo ihme :D Vaativat lukijat on parhaimpia, joten voit olla varma että kakku on valmiina pöydässä ku astut ovesta sisään!
Poista