maanantai 2. kesäkuuta 2014

Amerikanlippu- kakku

Näköjään kaikki ohjeet tuppaa tulemaan pikkusen viiveellä tänne blogin puolelle, mut ei se midi! Kesälomalla on aikaa päivittää blogiakin, jee! ;) ainaki näin alusta ku työt ei oo vielä alkanu. Tämmöisen kakun sain leipoa erittäin hyvän ystäväni läksiäisiin, jotka tosiaan vietettiin jo huhtikuun puolessavälissä. Ystäväni lähti kolmeksi kuukaudeksi tuonne lätäkön toiselle puolelle jenkkeihin. Ja tottahan asianmukainen kakku piti saada aikaseksi! Tyytyväinen olin kyllä taas tulokseen! Kakun raitoja ja tähtiä piti tarkasti laskea moneen otteeseen ja yrittää saada mahollisimman symmetrinen kakku. Pohjana käytin levykakkupohjaa ja täytteiden ohjeet bongasin Kinuskikissan sivuilta. Lakritsitäyte kannattaa valmistaa etukäteen jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä tarpeeksi ennen täyttämistä. Kas näin! 


Ainekset

Pohja (tarvitset näitä kaksi!)

5-6munaa

2 dl sokeria

3 dl jauhoja
(joko puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja tai 2dl perunajauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja)

1½ tl leivinjauhetta

Lakritsitäyte

125 g Kick-karkkeja tai -patukoita
1 ½ dl kuohukermaa
1 ¼ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
(¼ dl vaniljakreemijauhetta)

Mansikkatäyte

4 dl marjasosetta (pakaste- tai tuoreista marjoista)
4 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä tai mansikkakermaa
200 g maustettua rahkaa tai tuorejuustoa
4 rkl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta (tai 4 liivatelehteä ja ½ dl vettä)


Koristelu

valkoista, punaista ja sinistä sokerimassaa tai marsipaania
vispikermaa


Ohje

1. Valmista lakritsitäyte: Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. (pssst. Jos haluat täytteeseen lisää salmiakin makua, lisää keittovaiheessa turkinpippurirouhetta!)

2. Kaada se vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Muutama tunti ei riitä, tee kastike mielellään jo edellispäivänä.

3. Vatkaa kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi.

4. Vaahdota myös Flora Vispi. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Vaahdon jämäköittämiseen voi käyttää myös vaniljakreemijauhetta. 

5. Valmista levykakkupohja: Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

6. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti.

7. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

8. Levitä pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele pinnalle sokeria. Kumoa paistettu kakkupohja siihen. 

9. Kostuta paperia tai keittiöpyyhettä kylmällä vedellä ja painele pohjan päällä olevaa leivinpaperia, näin paperi irtoaa hienosti eikä pohja repeile yhtään.

10. Valmista mansikkatäyte: Soseuta marjat ja vaahdota kerma.

11. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka/tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe. 

(Jos käytät liivatetta, toimi näin: laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytteen valmistamisen ajaksi. Kiehauta viimeisenä työvaiheena vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kokoa kakku vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.)

12. Kokoa kakku: Leikkaa kakkupohjat puoleksi. Kokoa kakku kostuttamalla pohjat esimerkiksi maidolla tai sokerivedellä. Laita ensimmäiseen väliin mansikkatäyte ja toiseen väliin lakritsitäyte. Muista kostuttaa myös päällimmäinen kerros!

13. Koristele kakku: Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja levitä sitä kakun päälle. Muotoile sokerimassasta raidat ja tähdet ja asettele ne paikalleen. Levitä vispikermaa myös reunoille. 







Ja kappas! Kuinka paljo voikaan saada aikaan tiskiä :D


2 kommenttia:

  1. Tuo kakku oli oikeesti ihan mieletön! En tajua miten sait siitä niin symmetrinen ja siistin, aivan uskomaton tapaus oot :D Ja vaikka mun mahakipu (johtu varmana yllätyksen tuomasta lähes shokkia muistuttavasta tilasta sekä kakun kauneudesta) himmensi vähän syömisen iloa, maistu kakku silti tosi hyvälle! Oisko mitään tehä samanlainen ku tuun takasi? :))
    terveisin vaativa lukija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Muistan kyllä sun ilmeen ku tulit yläkerrasta alakertaan ja näit että oli tullu vähän lisää vieraita, joten mahakipu ei oo ihme :D Vaativat lukijat on parhaimpia, joten voit olla varma että kakku on valmiina pöydässä ku astut ovesta sisään!

      Poista