perjantai 1. marraskuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Mustikkaa ja valkosuklaata= namskista nam nam! Tällaisia kakkuja tuli tehtyä sillon vielä kun oli tuoreita mustikoita :) Jos pakastemustikoista tekee niin luultavasti alkaa valskata jossain vaiheessa joten tuoreista suosittelen 
tekemään! Ohje on blogista Roona hämmentää


Ainekset:

24 cm vuokaan

n. 300 g vaaleita vaniljatäytekeksejä
75 g margariinia
0,5 tl ruokaöljyä
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
n. 1,5 rkl vettä

Päälle:

4-5 dl mustikoita
1,25 dl hyytelösokeria
2,5 dl vettä
tilkka tummaa mehutiivistettä (esim. mustaherukkamehua)

Ohje:

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Öljyä paperi ja vuoan reunat kevyesti, tämä helpottaa kakun irrotusta.

2. Murskaa keksit muruiksi, kaada sekaan rasvasula ja painele seos vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi. 

3. Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää joukkoon mascarpone. 

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Jätä yksi pala koristelua varten. 

5. Lisää suklasula täytteen joukkoon. 

6. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteeen sekaan.

7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

8. Kaada hyytyneen täytteen päälle mustikat. Kiehauta vesi kattilassa, lisää sekaan hyytelösokeri ja keitä kirkkaaksi liemeksi. Lisää mehu. Anna jäähtyä hetki ja kaada nopeasti mustikoiden päälle. Anna hyytyä.

9. Valmis kakku ei välttämättä koristelua kaipaa, mutta valkosuklaalla saa halutessaan helposti kakkuun vähän ilmettä. 







1 kommentti:

  1. Anteeksi Alina ku poistin sun kommentin vahingossa, kun puhelimella katsoin ja sormi osui väärään :P Kiitos kumminkin! Juustokakut ovat kyllä todella hyviä =)

    VastaaPoista