keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Talvi-iltojen piristys

Syksy alkaa pikkuhiljaa kaartumaan loppua kohti, ja illat pimenee pimenemistään. Joululaulut ja kynttilät on nykyään ahkerassa käytössä (pitää kyllä myöntää että tuli niitä joululauluja kesälläki kuunneltua vähän liian ahkerasti) piristämässä muuten niin väsyttäviä arkipäiviä (mihin sisältyy yleensä noin kolmet päikkärit). Yks talvi-iltojen piristys on säilynyt lemppareissani vuodesta toiseen, se ei kyllä ikinä petä makunsa eikä ulkonäkönsäkään puolesta. Vaikka se vaatiikin joka kerta monia tunteja täynnä tarkkaa väkertämistä ja useita turhautumisen hetkiä (sekä hikeä ja kyyneliä), on lopputulos aina kaiken tuon arvoista. Tässäpä siis tulee resepti tähän ihanuuteen:


Ainekset:

- Mehukatti Sekamehu-tiiviste (sopiva loraus)
- vettä (isompi loraus)

Ohje:

1. Lämmitä uuni 225 C. Vuoraa yksi pelti valmiiksi leivinpaperilla.

2. Ota kaapista valmiiksi kannu ja lasi.

3. Avaa Mehukatin korkki ja laita se talteen myöhempää sulkemista varten.

4. Lorauta kannuun tiivistettä. Ehkä pari senttiä pohjalle.

5. Raota uuninluukkua ja nauti sieltä puskeutuvasta lämpöaallosta (onhan talvikin tulossa..). Sen jälkeen voit sammuttaa uunin. 

6. Juokse parit porrasvälit erään idolimme tapaan. (tämäkin lämmittää kylmiä iltoja)

7. Lisää kannuun vettä (makuasia, mutta laitan yleensä mahd. kylmää). Niin että kannu tulee täyteen. 

8. Kaada lasi täyteen mehua. Nauti yhdessä ystäviesi kanssa.

Luksusvinkki: voit lisätä lasiin myös pillin! (tai monta eriväristä)

3 kommenttia:

  1. Asialla hyvä kaverini, eikö ole hieno postaus ;)

    VastaaPoista
  2. hahah tämä oli kyllä hyvä! vaikkei meinannukkaa ensin aueta mutta sitä suuremmalla syyllä:D:D

    VastaaPoista