Ainekset:
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g pakastemansikoita
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
0,5 dl vanilliinikreemijauhetta
Kostutus
1-2 dl maitoa
Koristelu
punaista marsipaania
mustaa marsipaania
keltaista marsipaania
valkoista sokerimassaa
Ohje
1. Pohjaa varten laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin esimerkiksi puuhaarukalla nostellen.
4. Kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia eli kunnes tortun pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeita.
4. Kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia eli kunnes tortun pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeita.
5. Aseta pöydälle pellin kokoinen leivinpaperipala ja ripottele sille hiukan sokeria.
6. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi varovasti. Jos paperi ei irtoa helposti, sivele paistopaperia esim. kostutetulla talouspaperipalalla.
7. Valmista täyte. Soseuta marjat ja vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Jos täyte on liian ohutta, lisää vaniljakreemijauhetta.
8. Vuoraa muovikulhon reunat kelmulla tai alumiinifoliolla. Leikkaa kääretorttupohjasta sopiva pala kulhon pohjalle. Kostuta se ja laita täyte väliin. Kasaa kakku näin, vuorotellen pohjaa ja täytettä. Huomaa, että sinun on jätettävä päällimmäiseksi iso palanen pohjaa, joten se kannattaa ottaa alkuvaiheilla.
9. Kun olet kasannut kakun "väärinpäin" vuokaan, laita se jääkaappiin. Voit antaa kakun kostua yön yli. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluastialle.
10. Aloita kakun koristelu. Kaulitse punaisesta marsipaanista kakun päälle kerros, jonka päälle valkoisesta sokerimassasta "heltta". Seuraavaksi voit muotoilla linnun kasvot ja päälaelle heltta. (Minäkin jouduin netistä katsomaan, miltä se lintu oikeasti näyttää ;)) Voit käyttää koristeiden "liimaamiseen" sokerikuorrutusta. Kiinnitin linnun päälaelle heltan pillin avulla, jonka työnsin kakun sisään.
Marsipaanin määrästä päätellen mahtoi olla aika makeaa :)
VastaaPoistaNo ei ihan älyttömän makeaa kumminkaan, kun kaulitsee marsipaanin tosi ohueksi =)
VastaaPoistaHieno kakku kyllä! :)
VastaaPoistaKiitoksia! =)
Poista