maanantai 11. helmikuuta 2013

Mutakakku

Sillon ku vielä olin karkkilakossa, niin iski hirveä makeannälkä ja koska karkki oli kiellettyä, piti sitten leivontaan jotenki ujuttaa sitä. Oliko siinä sitte mitään järkeä, niin sitä en osaa sanoa. Makeannälän sain ainaki karkotettua samantien :) Leivoin mutakakun, joka siis jätetään keskeltä vähän raa'aksi. Ja mun tapauksessa vähän enemmänkin raa'aksi, ku se sula taikina mönjä joka valuu sisästä, se on vaan niin hyvää ja enemmänkin! Paistakaa siis sitä enemmän, mitä kiinteämpää haluatte.


Ainekset:

4 kpl kananmunia

2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

200 g margariinia

1 levy (150g-200g) tummaa suklaata


Ohje:

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

4. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.

5. Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan.

6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20 min. Kakun ei tarvitse olla täysin kypsää!!

7. Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.

8. Nauti esimerkiksi vaniljajäätelön kera!




2 kommenttia:

  1. Mielenkiintosen näkösiä! :D Varmasti herkullisia, nam :p Pitääpä tässä koekilla kun ehtii! :)

    VastaaPoista