tiistai 5. helmikuuta 2013

Kuningatarkakku


Tämä ohje on otettu Kinuskikissan leivontablogista.

Ainekset:

Pohja:

350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia

Täyte:

3 dl kuohukermaa
1½ dl Multi-hyytelösokeria
2 prk kuningatar-rahkaa

Pinnalle:

200 g mustikoita
50 g vadelmia tai mansikoita
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 dl vettä 

Ohje:

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm:n matkalta reunoille.

2. Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.

3. Mittaa hyytelösokeri ja loput (1dl) kuohukermasta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n.2 minuuttia.

4. Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään.

5. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

6. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Kaada marjat kakun päälle. Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiille marjojen päälle. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti