Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset.
Ainekset:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
1½ dl mustikoita
80 g valkosuklaata
Marenkihuiput:
3 kananmunan valkuaista
1 dl mansikkatomusokeria
1 dl sokeria
250 g tummaa suklaata
1-2 tl öljyä
Koristelu:
nonparelleja
Ohje:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon ja margariinin kanssa joukkoon, älä vatkaa massaa tarpeettomasti.
3. Lisää lopuksi mustikat ja rouhittu valkosuklaa.
4. Lusikoi massa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut sokerit joukkoon pienissä erissä kunnes vaahto on kovaa.
6. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota se tasaisesti jokaisen muffinin päälle.
7. Paista vaahdolla kuorrutettuja muffineita uunin alatasolla 150 asteessa noin 6-8 minuuttia.
8. Pilko suklaa ja sulata mikroaaltouunissa öljyn kanssa vähän väliä sekoittaen. Jäähdytä tasaisesti sulanutta suklaata hieman.
9. Pursota suklaa muffinien päälle ja koristele nonparelleilla. Nosta muffinit jääkaappiin kovettumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti