maanantai 8. toukokuuta 2017

Mansikka-valkosuklaajuustokakku lasissa

Tässä jaan teille ohjeen mansikka-valkosuklaajuustokakkuihin, joita leivoin aiemmin mainitsemiini ristiäisiin. Nämä kakut tehtiin suoraan kertakäyttölaseihin, mikä olikin aika kiva idea! Pienellä koristelulla saat näille lisäilmettä ja oikein juhlalliset tarjottavat! Ohje on muokattu Kinuskikissan ohjeesta juhlapöydän raitakakku.  








25 annosta

Ainekset

pohjat

350 g dominoita
75 g voita

täytteet

8 dl kuohukermaa
400 g vaniljarahkaa

2 liivatetta
145 g valkosuklaata
120 g smetanaa

4 liivatetta
250 g mansikoita
1/2 dl sokeria

koristeeksi

kermaa
suklaata



Ohje

1. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele keksiseos lasien pohjalle. 

2. Vatkaa koko kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Jaa kerma-rahkaseos kahteen osaan. 

3. Valmista valkosuklaatäyte: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita toiseen kerma-rahkaseokseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Annostele ensimmäinen täyte laseihin ja laita jähmettymään pakkaseen hetkeksi. Täytteen tulee olla tarpeeksi hyytynyt ennen kuin toinen täyte kaadetaan päälle. 

4. Valmista mansikkatäyte: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1. dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen osaan kermavaahto-rahkaseosta liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada osittain hyytyneiden annosten päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.   

5. Kun täyte on hyytynyt, voit koristella annokset. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tähtityllalla pieniä kekoja annosten päälle. Tee suklaasta koristeita ja asettele ne annosten päälle. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti