perjantai 12. toukokuuta 2017

Frozen -pikkuleivät

Nämä ihanat Frozen-leivonnaiset pääsin leipomaan 4-vuotiaan Frozen-fanin synttäreille. Olipa mukava leipoa useampaa lajia samalla teemalla! Nämä pikkuleivät on melko pientä näpertämistä, mutta jos haluaa täsmällisen lopputuloksen niin aikaa kannattaa käyttää :) 






n.50 kpl

Ainekset

100 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
1/4 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta

pikeeri

1/2 dl valkuaista
3- 3 1/2 dl tomusokeria
6 tippaa sitruunamehua

koristeeksi 

sokerihelmiä


Ohje

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.

2. Kauli jauhotetulla alustalla osa taikinasta ohueksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla pikkuleipiä ja nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Jos taikina on vaikea muotoilla, laita se hetkeksi pakkaseen kovettumaan. 

3. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 8-12 minuuttia uunista riippuen. Vahdi, etteivät pikkuleivät tummu liikaa. Anna pikkuleipien jäähtyä. 

4. Valmista pikeeri: vatkaa valkuaista ja 2 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista noin minuutin verran. 

5. Ota pikeeristä noin kolmasosa eri kulhoon ja värjää loppuosa vaaleansiniseksi. Vaaleansinisellä pikeerillä tehdään pohja ja valkoisella kuvio päälle.

6. Koristele pikkuleivät pikeerillä ja sokerihelmillä. 















2 kommenttia: