torstai 18. toukokuuta 2017

Frozen- minikuppikakut

Edelliseen postaukseen liittyen samalla teemalla Frozen- minikuppikakut. Tässä mielenkiintoisena juttuna on tuo kaksivärinen pursotus, joka ei loppujen lopuksi ole ollenkaan vaikea ja tuo kivaa lisäilmettä! 


n. 30 kpl minikuppikakkuja

Ainekset

1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
1 munaa
1dl kermaviiliä
0,75dl maitoa
0,5dl sulatettua normaalisuolaista voita
75g rouhittua valkosuklaata

Päälle

1,5 dl vispikermaa
sinistä elintarvikeväriä

Koristeeksi

Frozen-aiheisia nonparelleja, lumihiutaleita, ym. 


Ohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa märät aineet hyvin sekaisin. (Jäähdytä voi sulattamisen jälkeen huoneenlämpöiseksi, ennen sen lisäämistä aineiden joukkoon). 

2. Lisää märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan joukkoon lopuksi rouhittu valkosuklaa.

3. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille ja annostele taikina tasaisesti vuokiin, jätä noin 1/3 osa kohoamisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi tikulla ja paista tarvittaessa hieman pidempään. Älä kuitenkaan paista kuppikakkuja kuiviksi! 

4. Vatkaa päälle tuleva kerma vaahdoksi. Kun vaahto alkaa olla valmista, värjää puolet siitä siniseksi elintarvikevärillä.

5. Pursota kerma jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Kaksivärisen pursotuksen saat, kun laitat toisen kerman eri pursotinpussiin ja työnnät sen toisen pursotinpussin sisään, missä on jo toinen kerma valmiina. Näin värit ovat vierekkäin, mutta eivät sekoitu toisiinsa. 

6. Koristele nonparelleilla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti