torstai 29. lokakuuta 2015

snickers-piirakka

Vietettiin yks lauantai äitin, tyttöjen ja miniöiden iltaa :) Keilauksen jälkeen siirryttiin saunomaan, pelailemaan ja tietenkin herkuttelemaan! Jokainen toi jotain syömistä ja minä saavuin paikalle snickers-piirakan kanssa. Äklömakeaa mutta hyvää!

Käytin tähän piirakkaan valmista kinuskikastiketta, mutta mikäli haluaa että kinuski pysyy paremmin kakun sisällä leikattaessa, kannattaa varmaan keittää kondensoidusta maidosta (tai jollain muulla ohjeella) paksumpi kinuski.



Ainekset

120 g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
150 g ranskankermaa

Päälle

2½ suolapähkinöitä
1 dl valmista kinuskia/kondensoitua maitoa
180 g maitosuklaata


Ohje

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat koko ajan sekoittaen. 

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma. 

3. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se 20 cm voideltuun kakkuvuokaan. Voit pingottaa leivinpaperin vuoan (irtopohjavuoka) pohjalle, joka helpottaa kakun siirtämistä tarjoilulautaselle.  

4. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä.

5. Sekoita kinuski ja suolapähkinät keskenään ja levitä seos lämpimän kakun päälle. Sulata suklaa ja levitä se vielä kinuskipähkinöiden päälle. Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä. (Ei tarvi laittaa jääkaappiin välttämättä)

Suklaakuorrutteesta tulee aika kova, joten suklaata sulatettaessa voi sekaan lisätä noin 1/3 dl kermaa. Tällöin suklaa jää hieman pehmeämmäksi.


Herkkua, herkkua!






2 kommenttia: