Ainekset
1 pötkö tummia täytekeksejä (esim. Daniela)
50 g leivontamargariinia
9 liivatelehteä
3 x 145 g suklaata (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)
0,5 dl sokeria
7 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
koristelu
esim. suklaata ja amerikanpastilleja
Ohje
1. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa tasaiseksi.
2. Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Jos haluat, voit helpottaa kakun irroittamista ja asetella reunoille öljytyt reunakalvot. (Itse tein muovitaskuista). Tasoita keksiseos vuoan pohjalle.
3. Laita kolme liivatetta kylmään veteen.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
5. Sulata tumma suklaa ja lisää joukkoon kolmasosa tuorejuustosta.
6. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen.
7. Lisää 1/3 kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
8. Kaada ensimmäinen kerros vuokaan ja anna hyytyä 5 minuuttia pakastimessa. Valmista toiset kerrokset ja anna kakun hyytyä kerrosten välissä pakastimessa.
9. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
10. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla!
Ihanan näköinen kakku! Suklaata ei voi koskaan olla liikaa ♥
VastaaPoistaKiitos! Samaa mieltä :)
Poista