lauantai 10. lokakuuta 2015

Kolmen suklaan juustokakku

Minua pyydettiin tekemään kolmen suklaan juustokakku ja aloinkin etsimään netistä sopivaa versiota. Kaikki kolmen suklaan juustokakun ohjeet olivat melkein samanlaisia -jokaiseen tuli kolmea eri suklaata, vispikermaa sekä tuorejuustoa. Lopputulokseen pääsin kumminkin hieman soveltaen. Ihanan suklainen kerroshyytelökakku, tervetuloa! :)


Ainekset

1 pötkö tummia täytekeksejä (esim. Daniela)
50 g leivontamargariinia

9 liivatelehteä
3 x 145 g suklaata (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)
0,5 dl sokeria 
7 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa

koristelu

esim. suklaata ja amerikanpastilleja

Ohje

1. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa tasaiseksi.

2. Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Jos haluat, voit helpottaa kakun irroittamista ja asetella reunoille öljytyt reunakalvot. (Itse tein muovitaskuista). Tasoita keksiseos vuoan pohjalle.

3. Laita kolme liivatetta kylmään veteen.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri.

5. Sulata tumma suklaa ja lisää joukkoon kolmasosa tuorejuustosta.

6. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen.

7. Lisää 1/3 kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

8. Kaada ensimmäinen kerros vuokaan ja anna hyytyä 5 minuuttia pakastimessa. Valmista toiset kerrokset ja anna kakun hyytyä kerrosten välissä pakastimessa.

9. Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

10. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla!











2 kommenttia: