maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tonnikalapiirakka

Viime keskiviikkona kävi vähän harvinaisempia vieraita ja ajattelin tarjota heille jotain suolaista piirakkaa makean piirakan (ohje tulee myöhemmin ;)) lisäksi. Jälleen kerran löysin hyvän ohjeen Kinuskikissan sivustolta, ja jälleen kerran muokkasin sitä hieman tarpeideni mukaan. Oli sen verran hyvää, että piti sitten kotona ollessa leipoa iltapalaksi samaa piirakkaa.



Ainekset:

125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte

2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
½ purjosipulia

Päälle

2 dl kevytkermaa
1 dl vettä
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria


Ohje:

1. Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. 

2. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

3. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä piiraspohjalle. Levitä päälle pesty ja paloiteltu purjo.

4. Sekoita kulhossa kerma, vesi, munat ja mausteet. 

5. Kaada vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia (suojaa foliolla pinnan saatua sopivasti väriä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti