tiistai 5. helmikuuta 2013

Perinteiset Runebergin tortut

Ajattelin, että näin Runebergin päivän kunniaksi leipasen vähän Runebergin torttuja asiaankuuluvalla tavalla :) Ehkä myös se innosti leipomaan, että koeviikko on nyt kivasti taas ohi ja seuraavaan onkin onneksi vielä pari kuukautta! Tästä ohjeesta tulee n.12 kappaletta pieniin muffinivuokiin, mutta tein tollasiin oikeisiin Runebergin torttuvuokiin, niin tuli vain kuusi, joka on kyllä ihan sopiva määrä tänne opiskelijaboxiin! Maistelin jo tuossa kahvin kanssa, johon laitoin flora vanillaa maidon sijasta. Passas aika hyvin kyllä :) Ajattelin kokeilla ku oli leipomisesta jääny jääkaapin nurkkaan..



Ainekset:

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

vadelmahilloa
vesi-tomusokerikuorrutus


Ohje:

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa taikina joko Runebergintorttuvuokiin tai paperisiin muffinivuokiin.

5. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

6. Anna torttujen jäähtyä ja laita keskelle vadelmahilloa. Sekoita hieman tomusokeria ja vettä ja tee vadelmahillon reunalle kuorrutus. 












2 kommenttia:

  1. Pitää sitten täällä kuolata, kun ei ole itse leiponut. Lapset meinas, että niitä pitää leipoa, muuten en olis hoksannu koko Runebergin päivää. Mutta leivoinpa kuitenkin suklaabostoneita, ku olin jo aiemmin suunnitellu. Joten maha täynnä täälläkin :)

    VastaaPoista
  2. Joo täällä saa kuolata ihan ilmaseksi ;) Eilen yhtäkkiä hoksasin että huomennahan on 5. pvä ja Runebergin päivä! Eipä noissa kauan kyllä kestänyt, ja kiva tuolla vuoalla tehdä. Joo lapset on aivan oikeassa, heh =) vooiii, laitahan blogiin kuvaa jos niitä bostoneita on jäljellä!

    VastaaPoista