tiistai 11. huhtikuuta 2017

Suklaamousse

Pääsin viikonloppuna leipomaan tilauksesta eräisiin ristiäisiin. Mun mielestä ristiäisissä oli sellainen kiva idea, että sinne ei tullut ollenkaan kakkua, vaan erilaisia suolaisia ja makeita pikkujuttuja. Minun osuutena oli leipoa suklaamoussea, mansikka-valkosuklaajuustokakkua laseissa, kinuskineliöitä ja kinkkuhyrriä. Voin tänne koota kaikista ohjeet sitten vielä erikseen. Minkäänlaista suklaamoussea en ollut aiemmin tehnyt, ja hetken nettiä selaillessa päädyin sitten kotivinkin ohjeeseen. Se osoittautuikin hyväksi valinnaksi! :) Kun valkuaisvaahdon ja kerman jaksaa vatkata tarpeeksi jämäkäksi niin moussesta saa ihanan kuohkean. Tätä pitää tehdä joskus muulloinkin kyllä! 

8-10 kpl

Ainekset

100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
50 g voita
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Koristeluun

Vispikermaa
Suklaata

Ohje

1. Paloittele suklaat ja voi samaan kulhoon.

2. Sulata suklaa ja voi mikrossa pienissä pätkissä ja sekoittele välillä, jotta suklaa ei pala. Sekoita seos tasaiseksi. 

3. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti seokseen. (HUOM! Suklaa-voiseoksen on oltava oikeasti tarpeeksi viileää, jotta keltuaiset eivät hyydy.) Lisää ripaus suolaa. 

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi. 

5. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen. 

6. Jaa mousse laseihin tai jälkiruokamaljoihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 minuutiksi. Voit halutessasi pursottaa massan kulhoihin pyöreällä tyllalla. 

7. Koristele haluamallasi tavalla. Voit vatkata kermaa ja pursottaa siitä tähtityllalla pieniä huippuja. Spritsaa sulatettua suklaata päällimmäiseksi. 1 kommentti: