tiistai 14. helmikuuta 2017

Hempeän vaaleanpunaiset vaahtokarkit


Hyvää ystävänpäivää kaikille! Lyhyesti ja ytimekkäästi: tässä tulee ihana idea vaikka ystävän yllättämiseen -hempeän vaaleanpunaiset vaahtokarkit. Jos vain kotoa löytyy digitaalinen lämpömittari, niin nämä eivät ole kovin hankalia tehdä. Mansikkatomusokerin ansiosta maku oli mielestäni todella hyvä ja koostumus ihanan pehmeä. Tämän reseptin on laatinut Kinuskikissa. Tein tämän ohjeen nyt poikkeuksellisesti työvaihekuvien kanssa, jospa se selkeyttäisi vielä ohjetta.






Ainekset
9 liivatelehteä
2 dl vettä
4 dl mansikan makuista tomusokeria
1 ½ dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
3 huoneenlämpöistä valkuaista
2 tl vanilja-aromia
Vuokaan
tomusokeria
Pinnalle
mansikan makuista tomusokeria

Ohje

1. Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (25 x 32 cm) leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle runsaasti tomusokeria. Jos et halua tehdä nelikulmaisia vaahtokarkkeja, voit pursottaa niitä leivinpaperin päälle.




2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3. Mittaa kattilaan vesi, mansikkatomusokeri, sokeri ja siirappi. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.



4. Kuumenna sekoitellen vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja jatka keittämistä ilman sekoittelua. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmista, kun se saavuttaa 127 asteen lämpötilan.


5. Aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi kymmenen astetta aikaisemmin. Näin sokeriseos ja vaahto valmistuvat suunnilleen yhtäaikaisesti.
6. Kun sokeriseos on valmista, lisää siihen liotetut liivatteet ja vanilja-aromi.
7. Kaada seos hyvin ohuena nauhana pienissä erissä, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä kymmenen minuuttia vatkaimen keskinopeudella.




8. Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin seitsemän tuntia. Voit myös pursottaa pyöreällä tyllalla vaahtokarkkeja leivinpaperin päälle. (Myös tähän leivinpaperiin kannataa ripotella tomusokeria, jotta ne lähtis vähän paremmin irti kuin mulla :D)
9. Ripottele leivinpaperin päälle mansikkatomusokeria. Kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle. Leikkaa paloiksi öljytyllä veitsellä ja kierittele palat joka puolelta mansikkatomusokerissa, jotta pinta ei jää tahmaiseksi. Jos olet pursottanut vaahtokarkit, sihtaa siivilällä mansikkatomusokeria vaahtokarkkien päälle. 





Huom! Vaahtokarkit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa pari viikkoa.



2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ♥ Mä en oo koskaan tehnyt vaahtokarkkeja itse, pitänee joskus kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, tällä ohjeella tuli aika helposti ja hyviä :)

      Poista