Ainekset
Marenkipohjat
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl etikkaa
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl etikkaa
Kanelikinuski
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
Täyte
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
4 keltuaista
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
¼ dl vettä
150 g piparkakkuja
200 g jäisiä puolukoita
kanelikinuskia
Päälle
kanelikinuskia
piparkakkuja
puolukoita
Ohje
1. Valmista pohjat: Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi etikka. Muista säästää keltuaiset täytteeseen!
2. Piirrä leivinpaperille ympyrät (2 kpl) käyttämällä mallina 24-senttistä vuokaa ja käännä leivinpaperi toisinpäin. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään ja jätä kohoamisvaraa noin 1 cm. Paista 125 asteessa n. 1 h 45 min. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna marengin jäähtyä ja irrota leivinpaperista.
3. Tee kanelikinuski etukäteen jääkaappiin tai jäähdytä ainakin huoneenlämpöiseksi ennen kakun kokoamista. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia (ei sen kauemmin!). Anna jäähtyä.
4. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa sisäreunan suojaksi leivinpaperisuikaleita tai käytä reunakalvoa. Leivinpaperin/kalvon on hyvä muodostaa hieman lisäkorkeutta vuoalle, sillä vuoka täyttyy ääriään myöten.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
6. Vaahdota kuohukerma. Vatkaa myös keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Lisää vaniljasokeri.
7. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.
8. Laita vuoan pohjalle ensimmäinen marenkipohja. Säästä kymmenisen piparkakkua ja pieni määrä puolukoita kakun päälle. Murenna vuokaan puolet jäljelle jäävistä piparkakuista. Ripottele päälle puolet puolukoista. Valuta lusikan avulla vuokaan kanelikinuskia.
9. Levitä vuokaan puolet täytevaahdosta.
10. Toista sama toisen kerroksen kanssa: marenki, piparkakut, puolukat, kanelikinuski (säästä hieman kakun päälle!) ja täytevaahto. Valuta kakun pinnalle loput kanelikinuskista ja upota siihen kokonaisia piparkakkuja.
11. Nosta kakku pakastimeen jäätymään vähintään 6-8 tunniksi.
12. Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle loput puolukoista.
Tää kyllä kuulostaa yhtä hyvältä kuin miltä näyttääkin! :)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä kokeilemaan :)
PoistaSlurps. Meillä on kans syöty tätä ja hyvää on! :p
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa super hyvältä! Minä voin kyllä syödä jouluisia herkkuja vaikka keskellä kesääkin! :)
VastaaPoistaIhana kakku. Pitääpä kokeilla tätä.:)
VastaaPoistaKiitos kommenteista! Piristää päivää :)
VastaaPoista