lauantai 8. helmikuuta 2014

Suklaa-vadelmakakku

Hehee, harppasin tänään ison askeleen täysi-ikäisyyteen! Aikuinen minusta ei kumminkaan tule varmasti vielä pitkään aikaan. ;) Eilen rakkaat ystäväni olivat järjestäneet mulle yllärisynttärit. Luulin olevani menossa tyttöjen iltaan ja kaverit sai kumminkin houkuteltua laittamaan juhlavaatteet päälle ja kakun olin luvannut leipoa jo aiemmin. Saunakamppeetkin hyväuskoisesti otin mukaan :D Kappas kummaa, juhlat oliki kaukana tyttöjen illasta ja samalla juhlittiin toista sankariakin. KIITOS asianomaiset, ootte huippuja! 

Tässäpä ohje suklaa-vadelmakakulle, jonka pohjan ohjeen olen ottanut täältä.
Kiireessä yritin miettiä, minkälaisen koristelun tekisin kakkuun ja kun mielikuvitus ei ollu yhteistyössä mun kanssa niin ajattelin sitten kokeilla tällasta ruusupursotusta. Kermavaahto oli kumminkin suhteellisen löysää niin ei kovin nätti tullu pinnasta. Mutta harjoitus tekee mestarin! ;)


Ainekset:

Suklaakakkupohja (halk. 20cm)

6 munaa
200g tummaa suklaata
150g voita
2dl sokeria
1/2dl kaakaojauhetta
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria

Täyte

2,5 dl Flora vispiä
200 g pakastevadelmia
1 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl sokeria

Kuorrutus

2,5 dl Flora vispiä
150 g maitosuklaata

Kostutus

2 dl maitoa

Ohje

1. Valmista suklaakermavaahto: Keitä kermaa ja suklaata kattilassa niin kauan, että kaikki suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kerman ei tarvitse kiehua! Laita kerma jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, tai niin kauan että kerma on täysin kylmää. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Valmista suklaakakkupohja: Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. 

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksitellen. Lisää myös jäähtynyt suklaa. 

4. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen suklaaseokseen, älä sekoita liikaa, sillä kuivat aineet lisätään vielä taikinaan.  

5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinan joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi. 

6. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan halutessasi voit laittaa pohjalle myös palan leivinpaperia. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

7. Valmista täyte: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon myös sulaneet vadelmat. 

8. Täytä kakku: leikkaa se kolmeen osaan ja kostuta jokainen pohja maidolla. Täytä välit vadelmakermavaahdolla ja pursota kakun päälle ruusupursotus. Täältä löydät hyvät ohjeet ruusupursotukseen ja miltä sen PITÄISI näyttää ;)


     





3 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää tuokin, vaikka onkin löysästä tehty.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut sinullekkin <3. Samaa mieltä kuin Anna, hieno on. Ei haittaa löysyys :) Tulee vesi kielelle.

    VastaaPoista