maanantai 14. lokakuuta 2013

Vadelmainen suklaamoussekakku

Ei ole tullut pitkään aikaan kirjoiteltua, kun leipomuskuvat ovat jossain toisilla kameroilla tai muuten hankalasti saatavilla. Nyt sain tästä kakusta isäni ottaman kuvan ja aloin heti päivittää blogia :) Mahtava fiilis muutenkin jo päällä, ku tänään oli kokeenpalautus ja ylitin itseni! ;)
  Siskoni täytti tässä hetkinen sitten 30 vuotta, ja hän piti pienet juhlat sisaruksille. Sain leipoa näihin juhliin kaksi tällaista vadelmaista suklaamoussekakkua ja näitä turkinpippurimarenkeja. Marenkien maku oli aivan loistava, mutta muoto ei oikein miellyttänyt :D 
    Olin jo kauan miettinyt, että haluaisin kokeilla tehdä jonkinlaista kerroshyytelökakkua ja nyt siihen tarjoutui oiva mahdollisuus! Vähän pelotti se, että miten kakut onnistuu kun en aiemmin ole kokeillut, mutta elämässähän pitää ottaa riskejä! Ja isommistahan juhlista ei onneksi ollut kyse =) Otin ohjeen Kotilieden leivontakirjasta. Ohjeen pohja ei kyllä vastannut ainakaan kuvaa, tai sitten joku ei oikeen onnistunut mulla. Kirjan kuvassa näkyy olevan reilusti paksumpi pohja, mitä sain itse onnistumaan. Joku toinen oli blogissa kertonut myös, että ohje ja kuva ei vastannut oikeen toisiaan. En uskaltanut tehdä kakkuun alkuperäisessä ohjeessa mainittua kiillettä, koska myös muutamasta blogista luin sen epäonnistuneen. Viime hetkellä hoksasin koristella kakun suklaaperhosilla :) Muita puutteita ohjeissa oli se, että vadelmamoussen aineksiin kuuluu tomusokeri, mutta sitä ei mainita teko-ohjeessa ollenkaan. Maustoin sitten vaahdotuksen jälkeen kerman tomusokerilla, kun en tiennyt missä vaiheessa se laitetaan.










Ainekset:

Pohja

1 muna
½ dl sokeria
0,3 dl vehnäjauhoja
0,3 dl perunajauhoja
0,3 tl leivinjauhetta

Suklaamousse

200 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria

Kostutukseen

1 dl appelsiinimehua

Vadelmamousse

1,5 l pakastevadelmia tai 2 l tuoreita
4 kpl liivatelehtiä
3 rkl punaista mehua
2 dl tomusokeria
4 dl kuohukermaa

Koristeluun

tummaa suklaata


Ohje:

  1. Valmista yhden munan sokerikakkupohja. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  2. Kaada taikina korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Irrota kakku vuoasta.
  3. Sulata suklaamoussea varten suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja nostele se sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon.
  4. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta appelsiinimehulla ja kaada suklaamousse pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
  5. Laita sulatetut vadelmat siivilään ja painele lusikan avulla noin 3 dl vadelmasosetta astiaan.
  6. Vadelmien kivet jäävät siivilään ja saat sileää, paseerattua vadelmasosetta.
  7. Valmista vadelmamousse vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen vadelmasose.
  8. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehautettuun marjamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon. Sekoita hyvin. Kaada vadelmamousse hyytyneen suklaamoussen päälle kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  9. Irrota kakku vuoasta ja koristele. Suklaaperhosten teko-ohjeen löydät hyvillä kuvilla varustettuna täältä!






6 kommenttia:

  1. No siinä ohjeessahan oli sit epäkohtia, mutta kakku oli hyvää, voin kertoa ;)

    VastaaPoista
  2. Niihän siinä oli.. Hyvä että maistui! =)

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku! :) Ps. sinulle olisi haaste blogissani! :)

    www.thesugarfantasy.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Minäpä teen sen kuhan ehdin =)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Minttu, kakut maistu kyllä nii hyviltä! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Hyvä että on maistunut =)

    VastaaPoista