tiistai 28. toukokuuta 2013

Haaste

Sain blogiini haasteen ja kiitos siitä! Ajattelin nyt sitten vastata näihin kysymyksiin ja sen jälkeen pistää haasteen kiertoon. 

Kysymykset:

1. Jos saisit valita itsellesi supervoiman, mikä se olisi? 

- No nyt näin kouluvuoden lopussa tietenki tulee ensimmäisenä mieleen, että oispa ollu koko vuoden ( ja varsinki pahimman pimeyden aikaan talvella ) semmonen reippaus joka vaan lähtis itsestä, että jaksais tehä kaikkia kouluhommia noin vaan, eikä mikään jäis viimeseen iltaan niinku mulle tahtoo monesti käydä. Ja tietenki muunlainenki reippaus, että jaksais liikkua ja tehdä kaikenlaista erilaista, eikä vaan mähötä kämpillä.  

2. Kerro ensimmäinen leivontamuistosi.  

- Tähän on helppo vastata ku se on kyllä jääny mieleen. En muista ollenkaan, minkä ikäsiä ollaan oltu, mutta leivottiin kaks vuotta vanhemman isoveljen kanssa suklaapiirakkaa eikä oltu kumpikaan ennen leivottu varmaan mitään. Ohjeessa oli kaikki aineet lueteltu, mutta jotenki itse ohje oli erillä sivulla, tai jotenki muuten hämärästi siinä. No, ajateltiin että leipominen on sitä että sekoitetaan aineet keskenään ja työnnetään piirakka uuniin. Sekoitettiin sitten kaikki aineet keskenään vaan järjestyksessä ja kyllähän siitä jonkinlainen velli tuli. Sitten vaan työnnettiin uuniin, mutta eipä tainnu se piirakka kovin kuohkea olla. :)

 3. Mikä näistä?
     a) talo täyteen ystäviä
     b) ravintolaillallinen harkiten valitussa seurassa
     c) pientä naposteltavaa, hyvä kirja ja hiljainen talo 

- Mieluiten joko talo täyteen ystäviä (hyviä sellaisia!) tai ravintolaillallinen harkiten valitussa seurassa. Minä ja hiljainen talo ei sovi samaan lauseeseen muuta kuin kokeisiin lukiessa jos silloinkaan. Oon vain semmonen ihminen, joka tykkää olla muiden kanssa :) 

4. Lisää kuva eniten käyttämistäsi villasukista.

- Oon niin laiska ottamaan kuvia, joka johtuu osittain kamerastaki, niin voin kyllä kuvailla lempparivillasukkia. Ne on sellaset Sylvin tekemät valkoset perusvillasukat, joissa on jotain koristekuviota varressa. Talvella erittäin hyvin käytössä olevat!

5. Inhokki- ja lempiruokasi

- Inhokkiruoka on kyllä ehdottomasti maksalaatikko. Se jotenkin haiseeki niin pahalle, anteeksi vaan maksalaatikon ystävät :) Lempiruoka on äitin tekemä uunilohi ja pottumuusi. Muita lemppareita on se broilerisalaatti, mikä täällä blogissaki oli ja uuniperunat ihanalla kermaviilikastikkeella! (tälläkin hetkellä uunissa ;) )

6. Lenkkarit, korkkarit tai ei mitään?

- Lenkkarit lenkille, korkkarit juhliin ja kesällä ilman kenkiä!

7. Mielipiteesi koulukiusaamisesta

- Olis kyllä aika huolestuttavaa, jos en olisi tätä mieltä mitä nyt oon. Koska musta tulee ala-asteen luokanopettaja. Oon siis ite kyllä aivan koulukiusaamista vastaan, ja jotenki en vaan voi ymmärtää kiusaamista millään tasolla. Nykyään kuulee niin paljon, että mitä kaikkea koulukiusaamisesta voi oikeesti myöhemmin johtua. Ongelmat alkaa kasaantumaan vaan siitä lähtien, ku lapsi ala-asteella kokee, että hän ei oo arvokas. Ja vika todellisuudessa piilee vaan kiusaajissa, ei kiusatussa. Luultavasti kumminkin monet, ellei kaikki kiusatut luulee, että kiusaaminen johtuu heistä, että heissä on joku vikana.
     Kuinka moni niistä koulusurmaajista on ollu pienempänä kiusattu koulussa? Kuinka moni niistä haluaa kostaa sen, mitä on joutunu kokemaan aiemmin? Ja kuinka moni haluaa tehä sen just kouluympäristöön, koska on kokenu siellä kiusaamista?
     Mun mielestä nykyään opettajat ei kiinnitä tarpeeksi huomiota kiusaamiseen, vaikka se vaan koko ajan lisääntyy. Ollaan välinpitämättömiä asian suhteen, tai luullaan että lapset ylireagoi. Mutta kun jos lapsesta voi selvästi havaita, että kaikki ei oo kunnossa? Miten se voidaan vaan ohittaa olankohautuksella, ja sanomalla että eihän sille koulukiusaamiselle mitään voi, sitä vaan on niin paljon. 
     Jos minusta joskus sitten tulee opettaja, niin itse haluaisin ottaa lasten kanssa puheeksi koulukiusaamisen, ja varmasti sen joutuu ottamaankin, vaikka ei haluaisikaan. Ja sekin, että sillä kiusaajalla on itsellä jotenkin huono olla ja sen pitää sitten purkaa sitä muihin. Ois niin tärkeätä kyllä saada lapset ymmärtämään miten se vaikuttaa myöhempään elämään. Ja se ois kiva, että sais lasten hommat kondikseen ja näkis sen työn tuloksen. Mulla voi olla edessä melko kova homma! 

8. Haaveissasi olet viiden vuoden kuluttua...

Päättelemässä kolmatta vuotta OKL:ssa. Haaveilen, että pääsisin matkustelemaan ympäri maailmaa ja siitä, että kielitaito vähän kohenis. Ois niin mukava nähdä kaikkea erilaisia paikkoja ja saada vähän elämänkokemusta!

Oli kyllä kieltämättä kiva kirjotella näihin vastauksia, miettiä vähän asioita :) Minä yritän kovasti kesän aikana välistä laitella tänne leipomuksia, vaikka onkin varmasti paljon muutakin hommaa.  Ei muuta ku oikein hyvää kesää kaikille ja nauttikaa auringosta ja syökäähän paljo jätskiä ja mansikoita! :) 

kuva on googlen kuvahausta

4 kommenttia:

 1. Heei Mintsa mikä supervoima tuo muka on :Ddd

  VastaaPoista
 2. huippu minttu, nuo vastaukset kuulostaa kyllä niin sinulta (vaikka sulta löytyy kyllä jo tuommonen supervoima, ainaki muullon paitsi jos terkankoe lähestyy)! olin melkeen unohtanu tämän sun blogin, yhtäkkiä muistin ja moonta postausta oli tullu lisää ;)

  noora

  VastaaPoista
 3. Anna- Ompa mukava kuulla :D
  Hilla- ekkö oo ikinä kuullu ;)
  Noora- Sillonhan se lukuinto just kasvaa ku terkan koe tiedossa ;) Kyllähän se sitte muistaa blogitki ku tarpeeksi ikävä tulee!

  VastaaPoista