Ainekset:
2 ½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
½ dl kermaa
2 dl Frezza mocca black toffee
60 g voita
(100g hasselpähkinäsuklaata)
Ohje:
1. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, kerma, Frezza mocca sekä sulatettu voi.
3. Lisää nestemäinen seos keskenään sekoitettujen kuivien aineiden joukkoon. Rouhi vielä halutessasi joukkoon hasselpähkinäsuklaata. Sekoita massa tasaiseksi.
4. Jaa taikina joko reiluun kahteen pellilliseen minimuffinsseja tai reiluun pellilliseen normaalikokoisia muffinsseja.
5. Paista 175 asteessa muffinsien koosta riippuen noin 15 minuuttia. Nosta muffinssit pois pellistä ja anna jäähtyä. Nämä jäävät meheviksi ja kosteiksi sisältä, eivätkä nousseet ihan kamalasti paistoaikana, joten muffinssivuoat voi täyttää aika täyteen.
Kuorrute:
150 g (3kpl) Doppel nougat -patukoita
3 dl vispikermaa
Ohje:
1. Mittaa kattilaan suklaapatukat sekä 1 dl kermaa. Kuumenna, kunnes patukat ovat sulaneet.
2. Lisää joukkoon loput kermat ja sekoita tasaiseksi. Nosta kylmään jäähtymään.
3. Vatkaa ennen käyttöä kuorrute vaahdoksi. (HUOM! VAAHDON TÄYTYY OLLA TÄYSIN KYLMÄÄ ENNEN VATKAAMISTA! Itsellä nimittäin kävi vähän huonosti eka kerralla ;) )
4. Pursota tai levitä veitsellä vaahto muffinssien päälle.
(5. Koristele.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti