keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Mokkamuffinssit

Ajattelin laittaa tuolta vanhasta blogista vähän juttuja tänne. Osa joka seuras mun edellistä blogia, niin saattaa muistaakki, mutta laitanpa nyt näitä sitte uusillekki. :)



Tämä ohje on pullahiiren blogista. Tosi nopea tehdä ja voi jättää ilman kuorrutetta tai laittaa sen kuorrutteen, maistuu hyvältä jokatapauksessa!

 Ainekset:

2 ½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
½ dl kermaa
2 dl Frezza mocca black toffee
60 g voita
(100g hasselpähkinäsuklaata)

Ohje:

1. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, kerma, Frezza mocca sekä sulatettu voi.

3. Lisää nestemäinen seos keskenään sekoitettujen kuivien aineiden joukkoon. Rouhi vielä halutessasi joukkoon hasselpähkinäsuklaata. Sekoita massa tasaiseksi.

4. Jaa taikina joko reiluun kahteen pellilliseen minimuffinsseja tai reiluun pellilliseen normaalikokoisia muffinsseja. 

5. Paista 175 asteessa muffinsien koosta riippuen noin 15 minuuttia. Nosta muffinssit pois pellistä ja anna jäähtyä. Nämä jäävät meheviksi ja kosteiksi sisältä, eivätkä nousseet ihan kamalasti paistoaikana, joten muffinssivuoat voi täyttää aika täyteen. 

Kuorrute:

150 g (3kpl) Doppel nougat -patukoita
3 dl vispikermaa

Ohje:

1. Mittaa kattilaan suklaapatukat sekä 1 dl kermaa. Kuumenna, kunnes patukat ovat sulaneet.

2. Lisää joukkoon loput kermat ja sekoita tasaiseksi. Nosta kylmään jäähtymään.

3. Vatkaa ennen käyttöä kuorrute vaahdoksi. (HUOM! VAAHDON TÄYTYY OLLA TÄYSIN KYLMÄÄ ENNEN VATKAAMISTA! Itsellä nimittäin kävi vähän huonosti eka kerralla ;) )

4. Pursota tai levitä veitsellä vaahto muffinssien päälle.
(5. Koristele.)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti