Ainekset
Pohja
200 g Semperin gluteenittomia suklaakeksejä
75 g laktoositonta voita
Täyte
5 dl laktoositonta vispikermaa
2 prk laktoositonta kermaviiliä
8 liivatetta
2 tl vanilliinisokeria
1-1½ dl sokeria
6 rkl mangososetta
6 rkl sitruunamehua
Kiille
2 dl mangososetta
2 rkl vettä
2 liivatetta
Koristelu
esim.
suklaaspritsaukset
persikkaviipaleet tai ananaskirsikat
Ohje
1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoihin kevyesti öljyä, jotta kakku irtoaisi helpommin. Voit myös käyttää esim. muovitaskuista leikattuja reunakalvoja, joka on myös tosi kätevä tapa kakun irroittamisessa.
2. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sekaan sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
3. Sekoita kermaviiliin sokerit, mangosose ja sitruunamehu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
4. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.
5. Sekoita pehmeät liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaviiliseokseen.
6. Yhdistä kermaviiliseos ja kermavaahto.
7. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
8. Valmista kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sekoita pehmenneet liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja levitä kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä n. 30 minuuttia. Koristele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti