maanantai 30. joulukuuta 2013

Laktoositon ja gluteeniton mangokakku

Tässä kevään juhlia ajatellen ohje helppoon hyytelökakkuun, joka passaa laktoositonta ja gluteenitonta ruokavalioa noudattaville. Meidän perheessä olen moniin juhliin tätä värkännytkin sekä normaaliversiona, että tällä toisella versiolla. Normaalin kakun saat tästä vaihtamalla keksit digestiveihin, ja vaihtamalla voin, kerman ja kermaviilin ei-laktoosittomaan. 



Ainekset

Pohja

200 g Semperin gluteenittomia suklaakeksejä
75 g laktoositonta voita

Täyte

5 dl laktoositonta vispikermaa
2 prk laktoositonta kermaviiliä
8 liivatetta
2 tl vanilliinisokeria
1-1½ dl sokeria
6 rkl mangososetta
6 rkl sitruunamehua

Kiille

2 dl mangososetta
2 rkl vettä
2 liivatetta

Koristelu

esim. 
suklaaspritsaukset 
persikkaviipaleet tai ananaskirsikat


Ohje

1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoihin kevyesti öljyä, jotta kakku irtoaisi helpommin. Voit myös käyttää esim. muovitaskuista leikattuja reunakalvoja, joka on myös tosi kätevä tapa kakun irroittamisessa.

2. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sekaan sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

3. Sekoita kermaviiliin sokerit, mangosose ja sitruunamehu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

4. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.

5. Sekoita pehmeät liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaviiliseokseen. 

6. Yhdistä kermaviiliseos ja kermavaahto. 

7. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

8. Valmista kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sekoita pehmenneet liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja levitä kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä n. 30 minuuttia. Koristele! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti