keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Perhospikkuleivät

No niin, sitte ku kesä alkaa loppua nii minä alan verestään muistoja alkukesästä :) Sain leipomiskuvat isältäni isoveljen valmistujaisista nyt, niin laitanpa tässä sitten ohjetta näille. 
Koristelemalla saa niin paljon aikaan, että nämäki on vaan niin perus pikkuleipäohjeella tehty, mutta koristeltu pikeerillä ja sokerihelmillä. Yllättävän kivan näkösiä tuli joka tapauksessa! Ohjeessa mainitun vaniljauutteen korvasin vanilliinisokerilla. Tämä ohje on otettu Koristeelliset kakut- lehdestä (numero 1). Tuleeko muuten monelle se lehti? :) En itse ole tilannut sitä, mutta ostan aina irtonumeroita..



Ainekset:

125 g suolatonta voita
1,5 dl hienoasokeria
1 keskikokoinen muna
1 tl vaniljauutetta
4 dl jauhoja


Ohje:

1. Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa, kunnes seos on kevyttä ja kermamaista.

2. Lisää muna ja vaniljauute ja sekoita.

3. Siivilöi puolet jauhoista kulhoon ja sekoita. Siivilöi sen jälkeen loput jauhot ja sekoita jälleen.

4. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää. Laita se sen jälkeen muovikelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia. 

5. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

6. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 4 mm:n paksuiseksi ja käytä perhosmuottia pikkuleipien tekoon.

7. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ennen koristelua.

8. Koristele haluamallasi tavalla!


Pikeeri

Ainekset:

¼ dl valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua

Ohje:


1. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
3. Jatka vatkaamista hetken aikaa.
4. Värjää halutessasi pasta-, tomu- tai apteekin jauheväreillä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti