lauantai 4. helmikuuta 2017

Raikas viinimarjakakku

Tällä kertaa voisin jakaa teille ihanan raikkaan viinimarjakakun ohjeen! Ei hätää, vaikka nyt ei ole saatavilla tuoreita viinimarjoja, sillä tämän kakun voi tehdä aivan hyvin pakasteviinimarjoista. Voisin kuvitella tämän kakun hempeän vaaleanpunaisen värinsä vuoksi esimerkiksi ystävänpäivänä herkutteluun! Mitä jos yllättäisit ystäväsi viemällä hänelle tätä herkkua? Kakku on aika iso kooltaan, mutta tämän ohjeen voi puolittaa ja tehdä pienempään kakkuvuokaan.  Toki tämä kakku käy vaikka ristiäiskakuksi tai ylioppilaspöytään (niin kuin minun juhlissani). Ei muuta kuin kokeilemaan! Aineet on hyvin yksinkertaiset ja ne löytyvät hyvin kaupoista.
Ja ai niin, ohje on yllättäen täältä.  




Ainekset

Pohja
260 g domino-keksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte

10 liivatelehteä
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl vaniljajugurttia
1 ¼ dl tomusokeria
500 g punaviinimarjoja
¾ dl punaherukkamehutiivistettä

Koristelu

tummaa suklaata
punaviinimarjoja


1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. (Itse käytän muovitaskuista leikattuja muovisuikaleita). Täytettä on reilusti 24 cm:n vuokaan, joten leikkaa leveitä suikaleita, jotka jatkavat vuokaa noin 1 cm:n verran.
2. Murskaa dominot. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Levitä seosta vuoan pohjalle (ja halutessasi sormilla painellen myös jonkin verran reunoille.)
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaniljajugurtti ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Soseuta punaviinimarjat ja sekoita täytteeseen.
5. Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.
6. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
7. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota suklaalla ristikon muotoisia koristeita leivinpaperin päälle. Nosta leivinpaperi leikkuulaudan päällä jääkaappiin.
8. Asettele jähmettyneitä koristeita kakun päälle tai spritsaa sulalla suklaalla reunalle kuvioita. Viimeistele marjoilla.


ylioppilasjuhlista

ristiäisistä




2 kommenttia:

  1. Punaherukat on ihania, ja sopivat varmasti tällaiseen hyvin. Makean-kirpeä on lemppariyhdistelmä :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, just ku nuo vaniljakastike ja -jogurtti on niin makeita niin kirpeät punaherukat tasapainottaa niitä tässä kakussa :)

      Poista