tiistai 3. tammikuuta 2017

Jouluinen pullakranssi

Siinähän se joulu tuli ja meni ja lomalla en kyllä ehtinyt blogia päivittelemään. Kirjoittelen tänne blogiini nyt ylös jouluisia reseptejä ja niitä voi sitten vaikka ensi jouluna hyödyntää leipomisessa. Toki osa ohjeista käy muulloinkin kuin joulun kahvipöytään joko hieman muutettuna tai aivan alkuperäisessä muodossaan. Esimerkiksi tästä pullakranssista jouluisen tekee nimenomaan se, että täytteeseen on käytetty jouluisia mausteita. Tämän voi leipoa "aivan tavallisena pullakranssina" esimerkiksi laittamalla väliin pelkkää voita, kanelia ja vanilliinisokeria. Idea on otettu Kinuskikissan tähtipullasta.






Ainekset

Taikina

80 g voita
2 dl täysmaitoa
20 g hiivaa
0,8 dl sokeria
1,5 tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ munaa
6-7 dl vehnäjauhoja
Täyte

75 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl hasselpähkinärouhetta
kananmunaa

Pinnalle
kananmunaa
raesokeria
mantelilastuja



Ohje

1. Valmista pullataikina: sekoita kaikki muut ainekset paitsi maito yleiskoneessa sekaisin (voi huoneenlämpöisenä). Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiljalleen. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina liinalla ja anna levähtää noin 20 minuuttia. 

2. Valmista täyte: sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri ja mausteet. 

3. Kun taikina on kohonnut, kaulitse se suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte väliin ja rullaa pötköksi, yhdistä pötkön päät toisiinsa. Leikkaa saksilla pötköstä sakaroita (kuva alla) ja taittele ne vuorotellen toiselle puolelle. Kannattaa tehdä muotoilu pellin päällä, jotta kranssia ei tarvitse nostella enää.

4. Voitele pullakranssi kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

5. Paista kranssia 200 asteessa 25-30 minuuttia. 

kranssin muotoilu




































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti