torstai 13. huhtikuuta 2017

Kinuski-kauraneliöt

Tässä jaan teille ohjeen liittyen edellisessä postauksessa mainitsemiini ristäisherkkuihin. Näitä ihania kinuskineliöitä on tullut aiemminkin tehtyä joihinkin juhliin. Kinuskin ja kauran yhdistelmä toimii kyllä hyvin! Tässä ohjeessa kun malttaa keittää kinuskin tarpeeksi karamellimaiseksi niin saa kyllä hyvän herkun :) ei ole kovin kalliit raaka-aineet eikä myöskään kovin vaikea ohje! Ei muuta kun kipin kapin kokeilemaan! Tämä ohje on alunperin ilmeisesti Pirkka-lehdestä, mutta löytyy useista blogeista. 






1 pellillinen

Pohja

200 g voita
9 dl kaurahiutaleita
6 rkl vehnäjauhoa 
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
6 rkl siirappia

Kuorrutus

4 dl vispikermaa
4 dl fariinisokeria
2 tl voita

Pinnalle

valkosuklaata


Ohje

1. Sekoita sulatettu voi, kuivat aineet sekä siirappi sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.

2. Valmista kuorrutus: sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 20 minuuttia, kunnes seos sakenee ja pisara kinuskia jähmettyy kylmään veteen. Sekoita voi kinuskiin ja levitä kinuski kaurapohjan päälle. 

3. Anna kinuskin kohmettua kylmässä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

4. Sulata valkosuklaata ja spritsaa sitä koko levyn päälle. 



3 kommenttia: