tiistai 26. marraskuuta 2013

Angry Birds- kakku

Totta kai se minunkin piti saada kokeilla tehdä tämmöstä kakkua, mitä muutkin! Taidan vaan tulla hiukan jälkijunassa näiden muotileivonnaisten suhteen ;) Joka tapauksessa. Järjestettiin mun hyvälle ystävälle vähän yllärisynttäriä ja ku kerta oli mahollisuus jonkinlaista kakkua tehä, niin kokeilin sitten tällaista! Aika hauska kyllä. Tein pohjan gluteenittomana.











Ainekset:

Pohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

200 g pakastemansikoita
2,5 dl Flora vispiä
200 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
0,5 dl vanilliinikreemijauhetta

Kostutus

1-2 dl maitoa

Koristelu

punaista marsipaania 
mustaa marsipaania
keltaista marsipaania
valkoista sokerimassaa


Ohje

1. Pohjaa varten laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 

2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. 

3. Sekoita keskenään perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin esimerkiksi puuhaarukalla nostellen. 

4. Kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia eli kunnes tortun pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeita.

5. Aseta pöydälle pellin kokoinen leivinpaperipala ja ripottele sille hiukan sokeria.
 
6. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi varovasti. Jos paperi ei irtoa helposti, sivele paistopaperia esim. kostutetulla talouspaperipalalla.

7. Valmista täyte. Soseuta marjat ja vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Jos täyte on liian ohutta, lisää vaniljakreemijauhetta.

8. Vuoraa muovikulhon reunat kelmulla tai alumiinifoliolla. Leikkaa kääretorttupohjasta sopiva pala kulhon pohjalle. Kostuta se ja laita täyte väliin. Kasaa kakku näin, vuorotellen pohjaa ja täytettä. Huomaa, että sinun on jätettävä päällimmäiseksi iso palanen pohjaa, joten se kannattaa ottaa alkuvaiheilla. 

9. Kun olet kasannut kakun "väärinpäin" vuokaan, laita se jääkaappiin. Voit antaa kakun kostua yön yli. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluastialle.

10. Aloita kakun koristelu. Kaulitse punaisesta marsipaanista kakun päälle kerros, jonka päälle valkoisesta sokerimassasta "heltta". Seuraavaksi voit muotoilla linnun kasvot ja päälaelle heltta. (Minäkin jouduin netistä katsomaan, miltä se lintu oikeasti näyttää ;))  Voit käyttää koristeiden "liimaamiseen" sokerikuorrutusta. Kiinnitin linnun päälaelle heltan pillin avulla, jonka työnsin kakun sisään. 








maanantai 11. marraskuuta 2013

Minttusuklaamuffinssit

Tämän erittäin hyväksi havaitun ohjeen oon napannut Kinuskikissalta! Perusohje, johon voi sitten soveltaa omaa koristelua mielensä mukaan :)









12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä
00aa1.JPG
Ohje:
1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Koristelu:
kermaa pursotuksiin


1. Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. 
2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
4. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla.
5. Paista 225 asteessa 12-15 min. 
6. Anna jäähtyä. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla.






keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Talvi-iltojen piristys

Syksy alkaa pikkuhiljaa kaartumaan loppua kohti, ja illat pimenee pimenemistään. Joululaulut ja kynttilät on nykyään ahkerassa käytössä (pitää kyllä myöntää että tuli niitä joululauluja kesälläki kuunneltua vähän liian ahkerasti) piristämässä muuten niin väsyttäviä arkipäiviä (mihin sisältyy yleensä noin kolmet päikkärit). Yks talvi-iltojen piristys on säilynyt lemppareissani vuodesta toiseen, se ei kyllä ikinä petä makunsa eikä ulkonäkönsäkään puolesta. Vaikka se vaatiikin joka kerta monia tunteja täynnä tarkkaa väkertämistä ja useita turhautumisen hetkiä (sekä hikeä ja kyyneliä), on lopputulos aina kaiken tuon arvoista. Tässäpä siis tulee resepti tähän ihanuuteen:


Ainekset:

- Mehukatti Sekamehu-tiiviste (sopiva loraus)
- vettä (isompi loraus)

Ohje:

1. Lämmitä uuni 225 C. Vuoraa yksi pelti valmiiksi leivinpaperilla.

2. Ota kaapista valmiiksi kannu ja lasi.

3. Avaa Mehukatin korkki ja laita se talteen myöhempää sulkemista varten.

4. Lorauta kannuun tiivistettä. Ehkä pari senttiä pohjalle.

5. Raota uuninluukkua ja nauti sieltä puskeutuvasta lämpöaallosta (onhan talvikin tulossa..). Sen jälkeen voit sammuttaa uunin. 

6. Juokse parit porrasvälit erään idolimme tapaan. (tämäkin lämmittää kylmiä iltoja)

7. Lisää kannuun vettä (makuasia, mutta laitan yleensä mahd. kylmää). Niin että kannu tulee täyteen. 

8. Kaada lasi täyteen mehua. Nauti yhdessä ystäviesi kanssa.

Luksusvinkki: voit lisätä lasiin myös pillin! (tai monta eriväristä)

perjantai 1. marraskuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Mustikkaa ja valkosuklaata= namskista nam nam! Tällaisia kakkuja tuli tehtyä sillon vielä kun oli tuoreita mustikoita :) Jos pakastemustikoista tekee niin luultavasti alkaa valskata jossain vaiheessa joten tuoreista suosittelen 
tekemään! Ohje on blogista Roona hämmentää


Ainekset:

24 cm vuokaan

n. 300 g vaaleita vaniljatäytekeksejä
75 g margariinia
0,5 tl ruokaöljyä
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
n. 1,5 rkl vettä

Päälle:

4-5 dl mustikoita
1,25 dl hyytelösokeria
2,5 dl vettä
tilkka tummaa mehutiivistettä (esim. mustaherukkamehua)

Ohje:

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Öljyä paperi ja vuoan reunat kevyesti, tämä helpottaa kakun irrotusta.

2. Murskaa keksit muruiksi, kaada sekaan rasvasula ja painele seos vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi. 

3. Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää joukkoon mascarpone. 

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Jätä yksi pala koristelua varten. 

5. Lisää suklasula täytteen joukkoon. 

6. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteeen sekaan.

7. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

8. Kaada hyytyneen täytteen päälle mustikat. Kiehauta vesi kattilassa, lisää sekaan hyytelösokeri ja keitä kirkkaaksi liemeksi. Lisää mehu. Anna jäähtyä hetki ja kaada nopeasti mustikoiden päälle. Anna hyytyä.

9. Valmis kakku ei välttämättä koristelua kaipaa, mutta valkosuklaalla saa halutessaan helposti kakkuun vähän ilmettä.