keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Unelmatorttu


Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Juhlaleivonnaiset.

Ainekset

Pohja:

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

150 g voita
2 dl tomusokeria
2 kananmunan keltuaista
1 rkl vaniljasokeria
(vaaleanpunaista elintarvikeväriä)

Kuorrutus:

2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl kaakaojauhetta

Koristelu:

100 g suklaata
sokerimassasta painettuja kukkasia


Ohje:

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.

2. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

3. Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri joukkoon, värjää halutessasi täyte vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri pohja leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi, nosta jääkaappiin.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen appelsiinituorejuusto ja kaakaojauhe, levitä kuorrutus tortun pinnalle. Rouhi pinnalle suklaasta lastuja, leikkaa torttu annospaloihin ja koristele halutessasi sokerimassakukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti